Ale Möller tillbaka i Lendas: ”En fantastisk plats!”

Ale Möller tillbaka i Lendas: ”En fantastisk plats!”

Sommaren 2021 kommer Ale Möller tillbaka till Lendas för att ge sin uppskattade workshop LYSSNINGSKURS FÖR MUSIKÄLSKARE. Precis som förra gången blir det fokus på hur musiken uppstår, och varför man berörs av en viss sorts musik men inte en annan. Världsmusikanten Ale Möller bjuder generöst ur sin stora skattkista av musik från hela världen, och guider dig till större förståelse och starkare musikaliska upplevelser. Samtalen utgår i stor utsträckning från deltagarnas egna favoriter.

 

• Välkommen tillbaka Ale. Vilka projekt jobbar du med för närvarande?

Jag håller på med en ny CD som kommer att heta ’Xeno Mania’ (grekiska för ungefär ’Lusten till det främmande’) Jättekul! Ett nio-mannaband med blåsare och mycket slagverk. Turné i april – om vi får. Håller tummar…

• Vad är det bästa med Lendas?

Det bästa med kurserna i Lendas är hur människorna, kulturen, havet, naturen, mötena, maten… – allt smälter samman till en totalkänsla som är helt omtumlande. En fantastisk plats!

• Vad har du gjort för musikaliska upptäckter under 2020?

Eftersom i stort sett allt turnérande ställts in, har det plötsligt blivit tid för musikalisk eftertanke. Jag har gått bakåt och ser långa linjer, och hur allt jag varit med om i musiken finns levande i det jag skapar nu. Låter kanske flummigt… men för mig är det många insikter som kommer på plats när ekorrhjulet tar paus.
Visst är det nyttigt, men nu längtar jag efter levande möten!

 

Läs mer om Ale Möllers kurs:

Lyssningskurs för musikälskare

Lendas, Kreta den 14–18 juni 2021