Bada din själ i ett hav av rytmer!

_DSC3551

Bada din själ i ett hav av rytmer!

Vad kan vara bättre än att få bada obegränsat i ett hav av sång, rytm och Medelhav? Sten och Sanna Källman, välkända musiker från Göteborg, kommer även sommaren 2021 att leda en workshop i körsång i Lendas på södra Kreta.

När Sten Källman kom tillbaka efter ett år på Haiti, 18 år gammal, satte han igång sitt projekt att arrangera den haitiska folkmusiken för kör. Det var 1971, och sedan dess pågår ett kulturutbyte mellan sångare och musiker i Haiti och Sverige.

SONY DSCSångensemblen Amanda har gjort legendariska tolkningar av haitiska sånger på albumet ”Amanda Chante Haiti” (lyssna på Spotify!). Sångerna sjungs av många körer i Sverige och i andra länder. (Kolla Youtubeklipp av ”Frè O” och ”Wangol”.)

Sånger från världen, läs mer om den här.

 

_DSC3533Att sjunga! Kärleken till den kraftfulla, mänskliga rösten är central, sången som helar och förenar, den röst som är personlig och kollektiv på samma gång. En sjungande människa, som öppnar sin strupe och låter rösten ljuda, sträcker samtidigt ut sig i sin fulla längd. Så uttrycker hon på ett alldeles naturligt sätt sin värdighet som människa. Det är inte bara strupen som öppnar sig. Det händer något med ansiktet och ögonen också. Ansiktet börjar skimra. Ögonen uttrycker kraft och liv. Ögonen som är själens spegel. När vi ser in i en annan människas ögon, kan vi där ana något av den andres djup och rikedom. Musiken och sången är en gåva som övar upp vår lyhördhet. Vår lyhördhet inför oss själva, varandra och världen. Lyssnandet, lyhördheten, är fredens moder. I Lendas kommer vi att sjunga oss samman och helas!

Sanna & Sten