De tre bästa skrivtipsen. Och ett till.

FÖRSTA TIPSET:

Bli kompis med din inre supporter

Den säger: Ja vad roligt att du har fått ordlust. Skriv några rader vetja! Och några till… och några till! Bejaka vad som kommer. Sudda inte. Vänta till nästa dag med att läsa igenom vad du skrivit. Fortsätt så.

ANDRA TIPSET:

Ta en bok, slå upp en sida

Blunda och sätt fingret någonstans på sidan. Öppna ögonen och se vilket ord som fingret hamnade på. Skriv ner det ordet i en anteckningsbok (eller på skärmen). Upprepa proceduren 5 gånger. Nu har du FEM ord antecknade. Sätt en timer på FEM minuter. Skriv en text där alla fem orden ingår. Därefter kan du ta en rad ur texten du just skrivit, sätt den överst på en ny sida. Skriv vidare.

TREDJE TIPSET:

Bli kompis med din inre kritiker

SkrivarkursKretaSäg såhär: Hej på dej du. Jasså du vill träffas säger du. Hördudu, jag har lite mycket just nu, jag har precis börjat skriva förstår du. Skulle vi kunna bestämma möte lite senare? Ja just det, sen. Där borta, längre fram. Om tio sidor eller om hundra eller… tusen. Ja just det, när det blir dags för redigering, strykningar, omskrivning och sånt där. Jamen då säger vi så. Fint, hej då så länge. Vi ses!

FJÄRDE TIPSET:

Anmäl dig till en skrivarkurs i Lendas! 

 

Att skriva är att försöka få reda på vad man skulle skrivit om man skrev – och det vet man bara efteråt.

(Marguerite Duras, författare)

Det är min erfarenhet att det som  till sist blir en dikt, en bok, är det som  jag faktiskt skriver ner, inte det jag tänker att jag borde skriva ner.

(Mats Söderlund, författare)

 SkrivaWebb18