20–24 juni TECKNING & INSTALLATIONER

Vi skapar bilder tillsammans på olika platser i byn med naturmaterial som stenar, pinnar och blad. Vi arbetar med uttryck, valör och linje i teckning. Ett lekfullt och undersökande bildskapande!

Välkommen till en kurs där vi experimenterar med bild både individuellt och tillsammans med andra. Vi kommer att utforska Lendas olika ansikten och skepnader med hjälp av ett lekfullt och undersökande bildskapande. Vi gör några gemensamma installationer i byn med hjälp av de naturmaterial som finns på Kreta. Det kan vara stenar i olika färger, fröställningar från jackaranda- eller johannesbrödträdet. Men hjälp av materialet skapar vi tillfälliga bilder på torget, i gränderna eller på stranden.

Med hjälp av teckning undersöker vi enkla teman som stenar, skuggor eller bladens former. Framför allt kommer vi att utveckla de expressiva kvalitéer som finns inom form och teckning som linje, valör, ljus och uttryck. I kursen ingår också förslag och råd för avbildning, hur man lär sig att iaktta noga, teckna stillsamt och intensivt.

Det krävs inga förkunskaper för att delta i kursen, bara en önskan att undersöka kända och okända bildvärldar och att experimentera med sitt eget tecknande. Kursen kommer att vara humoristisk, seriös och överraskande.

 

KARIN FURNESS
Bildlärare som bedriver eget konstnärligt arbete med textila skulpturer. Konstnärlig handledare för förskolorna i Skarpnäcks stadsdel. Har arbetat i 20 år med bildkurser för pedagoger. Utbildning: Konstlinjen på Hellidens folkhögskola, Konstfack i Stockholm.
Tel: 08-600 25 93

 

 

”Stor variation och bredd på uppgifternahar verkligen öppnat upp
kreativiteten. Som nybörjarekänner jag mig riktigt duktig!”