27 juni – 1 juli LYSSNINGSKURS FÖR MUSIKÄLSKARE

Hur uppstår musik? Varför berörs du av en sorts musik men inte av annan? Världsmusikanten Ale Möller bjuder generöst ur sin stora skattkista av musik från hela världen, och guider dig till större förståelse och starkare upplevelser. Inga förkunskaper behövs.

Tänk vad musik är magiskt. Någon spelar på en flöjt, det fladdrar i luften och någon börjar gråta tio meter bort. Visst är det fantastiskt!

Jag har alltid känt en stor värme för alla musikälskare som kanske inte själva spelar, men som har musiken som en viktig livskraft. Jag möter dem inte minst när jag är ute och spelar. Det är dem jag tänker på med den här kursen. Vi kommer att lyssna, filosofera, diskutera.

Vad händer om vi går upp till det gamla klostret och lyssnar där? Vad händer om vi står med fötterna i vattnet? Är det fortfarande samma musik, eller hör vi helt andra färger? Hur lyssnar man med kroppen? Hur lyssnar man med känslan? Hur lyssnar man med förståelsen och intellektet? Jag berörs själv så starkt av musik och vill dela med mig av mina vägar in i musikens världar.

 

ALE MÖLLER
Välkänd folkmusiker, teatermusiker, lärare mm. Spelar i bland annat Ale Möller band och Frifot. Gästprofessor vid universitet både i Sverige och utomlands.

ale.moller (at) telia.com

 

 

 

www.alemoller.se