28 juni – 2 juli     GERILLASLÖJDA OCH VIRKA TILLSAMMANS

Vill du hitta ett sätt att uttrycka dig, dessutom med hjälp av garn och virknål? Då är du varmt välkommen till den här kursen där dagarna kommer att varvas med gerillaslöjdande och kreativa virkövningar. Genom virkövningarna tar vi oss förbi prestationskraven och lockar istället fram den kreativa virklusten. Genom gerillaslöjden lär vi oss uttrycka oss genom garnet.

Att gerillaslöjda handlar om att ta plats i det offentliga rummet med hjälp av hantverk för att på så vis låta den egna rösten ta plats. Gerillaslöjden är ickeförstörande och innehåller ofta budskap som kommenterar samtiden. Hantverken kan variera inom gerillaslöjden, men under den här veckan kommer vi att jobba med virkning.

Kursen vänder sig till både nyfikna nybörjare och erfarna virkare och gerillaslöjdare. Däremot är det bra om du är bekant med grundmaskorna.

 

MARIA YVELL
Maria Yvell är virkare och gerillaslöjdare under namnet Virka dygnet runt. Virkpedagog, och föreläsare om slöjdaktivism. Hon är även konstnärlig ledare för Gerillaslöjdsfestivalen, ett konstnärligt nätverk som jobbar med kollektiva textila och offentliga verk.

Läs en intervju med Maria här.

virka@virkadygnetrunt.se

 

www.virkadygnetrunt.se

https://gerillaslojdsfestivalen.se