SONY DSC

19–23 juni     LUST ATT SJUNGA-KÖR
– GREKISKT OCH SVENSKTOPPEN

Vi dyker ner i de grekiska och kretensiska sångskatterna – med ackompanjemang av musiker från Lendas! Men inte nog med det… i år sjunger vi också sånger från Svensktoppen, en djupdykning ner i topplistorna från både förr och nu. Ett härligt möte mellan två folkliga kulturyttringar.

Och kom ihåg – det enda du behöver kunna är följande två saker: andas och prata – då är du fullt kvalificerad! Kort sagt, denna kurs vänder sig till alla som längtar efter att äntligen få sjunga ut. Utan noter i en positiv och tillåtande ”sjungut”-stämning. Inlärningen av sångerna sker gehörsvägen. Både unisont och i stämmor. I den varma gemenskap som föds i körsången får du verkligen odla din lust att sjunga och låta!

SONY DSCVi jobbar helt utan noter. Det ger en fri och direkt kontakt med musiken och den går rakt in i våra kroppar och hjärtan. Dessutom kan vi se varandra hela tiden istället för noterna, som ofta är så avskräckande för många människor. Och själva musiken finns inte i noterna, den finns i och mellan oss.

Spela gärna in under kursens gång – nuförtiden kan man ju använda sin mobiltelefon! Alla som vill får också med sig sångtexter hem för att sjunga vidare… Eftersom våra muskler och andning i allra högsta grad är engagerade i att frambringa melodier kommer vi att röra på oss mycket – hitta glädjen i våra kroppar och därmed också kraft och mod! Bekväma kläder och vattenflaska rekommenderas.

Moment som ingår i kursen är kropps- och röstuppvärmning, andningsövningar, gehörsövningar, rytm- och röstlekar, och framför allt: sånger, sånger och åter sånger.

 

 

bodil17BODIL BENDIXON

Körledare/inspiratör och musiker. Hon har mångårig erfarenhet av pedagogiskt arbete där framför allt röst och kommunikation har stått i centrum.

0733 944 783, bodil (at) tangotanten.se

www.tangotanten.se

 

Manolis

 

”Fantastisk, karismatisk och härlig! Mycket bra upplägg. Kunde verkligen se alla och möta alla efter olika erfarenheter. En förebild i ledarskap.”

”Inspirerande, vänlig, tålmodig, snygg och kompetent.”

”Bodil är en mycket kunnig och inspirerande körledare som kan få de flesta att sjunga. Även de som aldrig vågat eller trott sig kunna.”

(Ur utvärderingarna 2016.)