SONY DSC

25–29 juni     LUST ATT SJUNGA-KÖR
– GREKISKT OCH SVENSKTOPPEN

Vi dyker ner i de grekiska och kretensiska sångskatterna och rätt som det är sjunger vi ihop med kretensarna i byn! Och sedan badar vi i Svensktoppen –sånger från topplistorna både förr och nu. Ett härligt möte mellan två folkliga kulturyttringar.

 

Och kom ihåg – det enda du behöver kunna är följande två saker: andas och prata – då är du fullt kvalificerad! Kort sagt, denna kurs vänder sig till alla som längtar efter att äntligen få sjunga ut. Utan noter i en positiv och tillåtande ”sjungut”-stämning. Inlärningen av sångerna sker gehörsvägen. Både unisont och i stämmor. I den varma gemenskap som föds i körsången får du verkligen odla din lust att sjunga och låta!

Vi jobbar helt utan noter. Det ger en fri och direkt kontakt med musiken och den går rakt in i våra kroppar och hjärtan. Dessutom kan vi se varandra hela tiden istället för noterna, som ofta är så avskräckande för många människor. Och själva musiken finns inte i noterna, den finns i och mellan oss.

SONY DSCSpela gärna in under kursens gång – med din mobiltelefon! Alla som vill får också med sig sångtexter hem för att sjunga vidare… Eftersom våra muskler och vår andning i allra högsta grad är engagerade i att frambringa melodier kommer vi att röra på oss – hitta glädjen i våra kroppar och därmed också kraft och mod! Bekväma kläder och vattenflaska rekommenderas.

Moment som ingår i kursen är kropps- och röstuppvärmning, andningsövningar, gehörsövningar, rytm- och röstlekar, och framför allt: sånger, sånger och åter sånger.

 

bodil17BODIL BENDIXON

Körledare/inspiratör och musiker. Hon har mångårig erfarenhet av pedagogiskt arbete där framför allt röst och kommunikation har stått i centrum.

0733 944 783, bodil (at) tangotanten.se

www.tangotanten.se

 

Manolis

 

– ”Att få gå kurs för en så fullfjädrad pedagog som Bodil är fantastiskt. Sååå imponerad av hennes musikalitet, hennes förmåga att arbeta samman en grupp och att se alla individer i gruppen. Det finns en tanke med allt hon gör samtidigt som spontaniteten får stort utrymme. Hon får oss alla att känna sång- och rörelseglädje och harmoni.”

”Så bra! Bodil är positiv, kunnig, bygger på det som är bra och nåbart, lusten att sjunga står verkligen i fokus.”

”Genomtänkt, välfungerande, proffsigt, lustfyllt. Fint med den lokala förankringen – grekkänning!”

”Kursen överträffade mina förväntningar och har gett mig mycket glädje och en hel del nytt självförtroende vad det gäller att våga sjunga!”

(Ur utvärderingarna 2017.)