SONY DSC

25–29 juni     LUST ATT SJUNGA-KÖR
– GREKISKT OCH SVENSKTOPPEN

Vi dyker ner i de grekiska och kretensiska sångskatterna och rätt som det är sjunger vi ihop med kretensarna i byn! Och sedan badar vi i Svensktoppen –sånger från topplistorna både förr och nu. Ett härligt möte mellan två folkliga kulturyttringar.

 

Och kom ihåg – det enda du behöver kunna är följande två saker: andas och prata – då är du fullt kvalificerad! Kort sagt, denna kurs vänder sig till alla som längtar efter att äntligen få sjunga ut. Utan noter i en positiv och tillåtande ”sjungut”-stämning. Inlärningen av sångerna sker gehörsvägen. Både unisont och i stämmor. I den varma gemenskap som föds i körsången får du verkligen odla din lust att sjunga och låta!

Vi jobbar helt utan noter. Det ger en fri och direkt kontakt med musiken och den går rakt in i våra kroppar och hjärtan. Dessutom kan vi se varandra hela tiden istället för noterna, som ofta är så avskräckande för många människor. Och själva musiken finns inte i noterna, den finns i och mellan oss.

Spela gärna in under kursens gång – med din mobiltelefon! Alla som vill får också med sig sångtexter hem för att sjunga vidare… Eftersom våra muskler och vår andning i allra högsta grad är engagerade i att frambringa melodier kommer vi att röra på oss – hitta glädjen i våra kroppar och därmed också kraft och mod! Bekväma kläder och vattenflaska rekommenderas.

Moment som ingår i kursen är kropps- och röstuppvärmning, andningsövningar, gehörsövningar, rytm- och röstlekar, och framför allt: sånger, sånger och åter sånger.

Läs mer: Så kommer du igång med sång – Bodils tre bästa tips!

 

 

bodil17BODIL BENDIXON

Körledare/inspiratör och musiker. Hon har mångårig erfarenhet av pedagogiskt arbete där framför allt röst och kommunikation har stått i centrum.

0733 944 783, bodil (at) tangotanten.se

www.tangotanten.se

 

Anmäl dig här:

www.lendas.nu/anmalan/

 

 

Manolis

 

Att få gå kurs för en så fullfjädrad pedagog som Bodil är fantastiskt. Sååå imponerad av hennes musikalitet, hennes förmåga att arbeta samman en grupp och att se alla individer i gruppen. Det finns en tanke med allt hon gör samtidigt som spontaniteten får stort utrymme. Hon får oss alla att känna sång- och rörelseglädje och harmoni.

 

Så bra! Bodil är positiv, kunnig, bygger på det som är bra och nåbart, lusten att sjunga står verkligen i fokus.

 

Genomtänkt, välfungerande, proffsigt, lustfyllt. Fint med den lokala förankringen – grekkänning!

 

Kursen överträffade mina förväntningar och har gett mig mycket glädje och en hel del nytt självförtroende vad det gäller att våga sjunga!

(Ur utvärderingarna 2017.)