SONY DSC

19–23 juni     LYSSNINGSKURS FÖR MUSIKÄLSKARE

”Jag har alltid haft en särskild kärlek till Lyssnarna, alla dem som lever nära musik, men kanske inte själva spelar instrument. Den här kursen är för er!”

Välkommen till en utforskande musikkurs tillsammans med världsmusikern Ale Möller!

Ale Möllers signum är förmågan att skapa ny musik ur möten mellan olika kulturer, därför är vi särskilt glada att kunna erbjuda en unik kursvecka för alla musikälskare med Ale som vägvisare.

Hur uppstår musik? Varför låter den som den låter? Varför berörs du av en sorts musik men inte av annan?

Utifrån deltagarnas egna musikfavoriter (alla genrer välkomna!), den lokala musikkulturen, ett praktiskt utforskande med rytmer och röster mm blir denna vecka en resa in i musikens innersta rum och vidaste världar. När du reser hem har du sannolikt fördjupat dina perspektiv och lyssnar på musik med ”nya” öron!

Förkunskaper? Att du tycker om och kan beröras av musik!

 

alewebb

ALE MÖLLER

Genom mångårigt turnerande har Ale Möller samlat erfarenheter och kontakter som spänner över många världsdelar. Efter ett möte med en grekisk musiker i hemstaden Malmö kastade sig Ale huvudstupa in i den grekiska musiken och en passionerad relation till ett nytt instrument, bouzouki. Under många år turnerade han med en grekisk orkester, både i Sverige och i Grekland. Återkommande samarbete med kompositören Mikis Theodorakis utvecklades till gripande upplevelser, både i musiken och i den intensiva relationen mellan kultur och den identitet han fann i Grekland. Ale Möller är professor vid flera universitet, både i Sverige och utomlands, och medlem av Musikaliska Akademin.

ale.moller (at) telia.com   Läs mer: www.alemoller.se