15–19 juni     NÅ FRAM MED MODERN RETORIK

Den här kursen handlar om hur du får folk att lyssna till det du har att säga. Under kursveckan får du kunskaper i hur du strukturerar ditt budskap, undviker att bli bunden vid manus och väcker intresse för ditt ämne. Du lär dig att vandra fritt genom olika genrer i ditt framträdande för att nå tydlighet i samspel med dina lyssnare. Du får även skapa ett personligt tal att framträda med under kursveckan.

Vi går igenom hur vi kan använda retoriska strategier och verktyg för att vårt budskap ska nå fram och beröra. Vi använder retoriska tekniker i presentation, instruktion, argumentation, tal och samtal och fördjupar oss i berättelsens retoriska funktion.

 

Genom retorik-impro tränar du på ett lekfullt sätt:

– Hur du lyfter ditt personliga varumärke

– Hur du bygger tillit och skapar ett vi med dina lyssnare

– Hur du skapar mening och gör skillnad med det du säger

– Hur du väcker dina lyssnares sinnen

– Hur du vänder dina motståndare med värdighet i en argumentation

 

Det bästa medlet mot stress eller nervositet är att vi landar i oss själva och vårt eget instrument. Under kursen tränar vi röst, andning och kroppsspråk, samt hur vi medvetet nyanserar vårt språkande.

Retoriken utgår från en muntlig tradition där allt medvetet tal ses som handling och berättaren som magiker. Detta kallas handlingskunskap. Vi omsätter den kunskapen till hur vi idag skapar en minnesvärd upplevelse – ett ”magic moment” som ger bestående intryck hos våra lyssnare.

 

 

Blogg: Sex retoriska verktyg för att bli en bra talare.

 

 

 

 

 

 

Ginn16GINN-RENÉ KARLQVIST

Driver företaget InspiraTona Kommunikation sedan 2004. Är verksam som retoriklärare vid Stockholms universitet. Efterfrågad retorisk föreläsare och coach hos myndigheter och organisationer, till exempel Datainspektionen, ESV, Avanza, ICF Sverige och Gröna Lund. 0709-94 66 69

 

 

     www.inspiratona.com 

   info (at) inspiratona.com

 

 

Citat MatsHärliga kurskamrater och en fantastisk pedagog som fick igång en kreativ process snabbare än jag trodde var möjligt. En intensiv och lärorik vecka. Att varje dag få utmana sig själv och leverera inför sina kurskamrater blev en nyttig erfarenhet som jag har haft stor nytta och glädje av i mitt arbete som projektledare. Ginn är en inspirerande lärare och vår kurslokal under ett tak av blommande bougainvilla ramade in en fantastisk vecka.

Mats Bergström, Bromma