SONY DSC

25–29 juni     RENA RAMA RETORIKEN

Fascineras du av hur stora talare genom tiderna kunnat trollbinda sin publik? Vi reser tillbaka till retorikens vagga, öppnar den antika skattkistan och undersöker hur vi idag kan använda denna 2400-åriga kunskap på ett modernt sätt.

_DSC8878Retorik är bland annat tekniker som vägleder dig som talare i hur du når fram till och fångar din publik. Denna kurs är för dig som vill utveckla din röst, ditt kroppsspråk och helt enkelt ”älska dig själv mer på scenen”. Vi fokuserar på agerandet – hur vi går, står, rör oss och förhåller oss till vår publik, samt den upplevda tiden och nu-närvaron/tajmingen.

Du får insikt om de retoriska knep som ger dig förmågan till goda presentationer i olika situationer.

Med hjälp av roliga, kreativa övningar tränar vi den praktiska retoriken – i gränslandet till teater.

Du får öva dig i presentationer genom berättelser och olika typer av tal, som påverkar och berör såväl dina som dina lyssnares sinnen.

Vi förbereder ett tal på stranden, utmanar vår röst vid havet, vår tanke i skuggan av ett träd eller på ett kafé, övar ett tal vid det romerska templet och nästa tal på det klassiska grekiska torget. Inga förkunskaper krävs. Bara en brinnande lust att kommunicera mera.

Blogg: Sex retoriska verktyg för att bli en bra talare.

 

 

Ginn16GINN-RENÉ KARLQVIST

Retoriker, coach, skådespelare samt röst- och teaterpedagog. Regisserar sedan sju år julshower, musikaler, galor och teaterföreställningar inom Järfälla Kultur. Som retorikkonsult har hon gedigen erfarenhet från näringsliv, myndigheter, organisationer, kommun och högskola. Fil kand med inriktning på retorik, personlig utveckling och kreativ kommunikation – muntlig, skriftlig och icke-verbal. Ett specialintresse inom retoriken är hur vi människor kommunicerar med varandra, och hur vi skapar vår värld genom vårt språk. Tel. 0709-94 66 69

     www.inspiratona.com     info (at) inspiratona.com

 

 

 

 

Citat MatsHärliga kurskamrater och en fantastisk pedagog som fick igång en kreativ process snabbare än jag trodde var möjligt. En intensiv och lärorik vecka. Att varje dag få utmana sig själv och leverera inför sina kurskamrater blev en nyttig erfarenhet som jag har haft stor nytta och glädje av i mitt arbete som projektledare. Ginn är en inspirerande lärare och vår kurslokal under ett tak av blommande bougainvilla ramade in en fantastisk vecka.

Mats Bergström, Bromma