22–26 juni     SKAPANDE BILD

Vi öppnar dagen med yoga.

Vi övar upp vårt seende och tecknar med den icke dominanta, intuitiva hjärnhalvan.

Vi experimenterar med olika material: blyerts, kol, tempera, oljepastell-kritor, collage, akryl.

Hämtat från ”Expressive Arts” använder vi musik, rörelse och poesi som inspiration och som övergångar mellan olika former av bildskapande.

Skapande19Kursen passar bra för dig som kanske inte vågat rita och måla, inte tycker att du kan. Men också för dig har tecknat också målat tidigare, och vill prova nya ingångar till ditt skapande. Övningarna är designade för att minska prestationskraven. Som till exempel att blunda och rita, använda breda penslar, låta färgen rinna, ta emot det som kommer. Vårt skapande är upplevelsebaserat och lekfullt, det öppnar upp fantasin till inre bilder och symboler.

Läs mer om Uttryckande Konst – Expressive Arts

LOLLO RINGQVIST 

Arbetsterapeut och uttryckande konst-terapeut, har arbetat inom psykiatrisk rehabilitering. Som pensionär utbildar hon sig till yogalärare. 0730-58 75 15

lolloring (at) hotmail.com 

 

Åka tåg och båt till och från Lendas sommaren 2020.

Vill du stanna på marken?
Det kommer att bli möjligt för dem som vill resa med tåg o båt tillsammans med Claes o Lollo Ringqvist. Vi kommer att resa med tåg o båt för att vara i Lendas vecka 29. Det blir 4 dagars resväg i varje riktning. Ena vägen över Balkan och andra över Italien. För att få se lite av Europa planerar vi att stanna en dag i Zagreb och en dag i Bologna.

Vi beräknar att resa från Malmö den 15 eller 16 juni och komma tillbaka den 3 eller 4 juli.
Vi har kontaktat Trainplanet för att få hjälp med tågbokningen och prisuppgifter. Förmånligast verkar vara interrailkort. När vi har fått klart mera om tåg och färjetiderna så kommer vi att meddela det till dem som önskar resa med oss.

Vi kommer att arbeta för att få en gruppbokning på de sträckor som det är möjligt. Natt-tågen går fort åt på sommaren och måste bokas i god tid. Vi måste ha in anmälningar för att göra gruppbokning senast 2 månader innan, alltså den 15 april. Hör av dig till lolloring@hotmail.com.

Om du anmäler dig efter det så kan var och en själv boka sina biljetter på samma tåg som vi.
Jag är lärare i Skapande bild-kursen 22-26 juni. Jag kommer att hålla i övningar under resans gång. Även de som ska gå en av de andra kurserna i Lendas erbjuds att ta del av detta. Det blir att ”teckna med höger hjärnhalva” samt skrivövningar som kan blir en intressant resedagbok. Övningarna syftar till att minska prestationskraven och öka kreativiteten. De som gör dem kommer att utveckla sina färdigheter i att teckna.

Kursen Skapande bild i Lendas är fristående.

Välkomna att vara med på ett spännande äventyr, kanske dyrt och svettigt, men vettigt,
upplevelserikt och klimatsmart! / Reseledarna Lollo och Claes
Hör av gärna av dig med frågor. Lollo 0730 587515, Claes 0705 542730.