SONY DSC

3–7 juli     SKAPANDE BILD

Vi tecknar och målar på ett experimenterande sätt. När du skapar något, så skapar det dig. När du är öppen för det som sker i stunden, kan spänningar släppa och du kan utöka din repertoar av uttryckssätt.

jonny17För att understödja den kreativa processen använder vi flera konstformer: musik, poesi, kropp och rörelse.

Dagarna inleds med ett yogapass, med fokus på medveten närvaro i kroppen.

Efter dagens dikt och musik följer strukturerade övningar där vi övar upp vårt seende och tecknar med den icke dominanta, intuitiva hjärnhalvan.

Mot slutet av dagen släpper vi fram våra inre bilder, fantasier och drömmar genom guidad meditation och genom att måla med olika tekniker.

Material: blyerts, tusch, kol, oljepastellkritor, vattenfärg.

 

LOLLO RINGQVIST
Lollo Ringqvist är leg arbetsterapeut och diplomerad uttryckande konst-terapeut (Expressiv Art-therapist), verksam inom psykiatrisk rehabilitering, och brinner för att inspirera människor att uttrycka sig skapande. 0730-58 75 15

 

 

 

Om Expressive Arts

I uttryckande konst-metoder (Expressive Arts) använder man olika konstnärliga uttryckssätt: bild, musik, rörelse/dans, poesi och drama. Skapandet i de olika konstformerna kompletteras genom reflektion och samtal. Vilken konstform som används för ögonblicket bestäms av vad som bäst fångar processen inom eller mellan individerna. En bild kan utforskas genom att gestalta den med ljud, toner, ord, rörelse och rollspel. På så sätt belyser man innehållet från olika håll, får fram nya perspektiv, ökar sin flexibilitet och kreativitet. Människan har en naturlig förmåga till kreativitet som ger läkande och personlig utveckling. Genom att utöva konst kan vi svara på mänskligt lidande och delta i samhällsutvecklingen. I vår stressade och prestationsinriktade tid kan vi behöva släppa kontrollen, låta konstskapandet vara en experimenterande lek där vi kan överraskas av det som sker i stunden.