SÅNGER FRÅN VÄRLDEN – LENDAS 2019!

SONY DSC

• Hej Sanna Källman! Vad roligt att du och Sten följer upp förra årets succé med en en ny kurs i Lendas 2019SÅNGER FRÅN VÄRLDEN den 24–28 juni.

– Ja vi är så glada! Känns underbart att få åka till Lendas igen. Förra årets kurs blev verkligen härlig och speciell. Ett fint gäng som svetsades ihop under veckan. Vi sjöng, dansade och skapade. Längtar redan tillbaka!

 

• 2018 hette kursen ”Sånger från Haiti”. Nu byter kursen namn – berätta om skillnaden!

– Det finns så mycket fantastisk musik i världen. Vi har genom åren samarbetet med olika musiker och har därför med oss sånger från flera länder. Vi vill dela med oss av klanger och sounds från världen. Haiti ligger ju oss varmt om hjärtat förstås eftersom vi varit där så mycket. Så det blir ju fortfarande en del sånger från Haiti. Men det blir en blandad repertoar nästa sommar.

 

• För dig och Sten var det första gången ni besökte Lendas. Vad fick ni för intryck av byn?

_DSC3533

Sanna & Sten Källman i Lendas 2018.

– En underbar plats. Så genuin och avspänd stämning. Alla mysiga tavernor. Och att det är så många från Svenska Kulturcentret Lendas som känner familjerna som driver tavernorna! Det bidrar ju till den familjära stämningen. Det är en plats som har en helt egen magi, fjärran från massturism. Tänk att det finns sådana ställen fortfarande!

 

• Ni fick ett stambord vid en av tavernorna redan första dagen – hur gick det till?

– Vi tog oss ner till stranden första dagen, trötta och varma och så låg den bara där… alltså precis vid stranden, så nära och bra. Porto Lentas. Det var ett perfekt ställe att sitta och planera eftermiddagens pass, utsikt över blått Medelhav och skugga. Och så lite bläckfisk på det.

 

 

• Bästa minnet från Lendas 2018?

– Det är många fina stunder som dyker upp… När vi sjöng på Aggelas Café och konserten för ”Save the sea” på Tiger Lilys fantastiska terass… Men härligast var nog när vi på sångkursen gjorde vår happening på stranden tillsammans med deltagarna kursen i Teckning&Installation. Det blev mäktigt. Att sjunga sig in i havet!

 

Läs om kursen SÅNGER FRÅN VÄRLDEN här!

 

_DSC3551

Deltagarna i kursen Sånger från Haiti deltog i en performance tillsammans med kursen Teckning & installation i Lendas, sommaren 2018.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *