Yoga, yoga, yoga

 

Yoga, yoga, yoga …

… är inne, är trendigt, är ett måste för många, och yoga är bra men…

… yoga ihop med en kreativ rörelseprocess vidgar värdet av kroppens upplevelse och min egen förmåga att uttrycka mig, att stärka min självkänsla, att socialt må bra.

Yogan innebär ett introvert sökande. En sorts andlig vandring inom det egna jaget. Något som är fantastiskt och viktigt, men också att kunna vidga sig till att även finna liknande upplevelse utåt, mot andra människor, att definiera sig och sitt liv. Kursen Yoga, klang & kreativ balans kan vara svårt att definiera. Vad betyder det? Vad kan det ge mig?

Yoga, klang & kreativ balans i Lendas på södra Kreta är en unik företeelse, speciellt framarbetad av Jeanette Challis. Den är baserad på hennes erfarenheter som klassiskt skolad dansare, hennes kunnande inom den moderna dansen, hennes utbildningar som danspedagog, yogaledare och inom sjukvården. En kombination av öst och väst för att kreera ett koncept som ser hela människan.

Jag kliver in i kursen likt ett barnJag har de erfarenheter jag hittills kunnat ta till mig. Vad kan jag lära här? Vad kan det här ge mig? Vågar jag vara lika öppen som barnet inför allt det nya? Inför världen?

Vågar vi det så kan vi ta till oss och växa. Hela livet. Det låter kanske märkligt, men en yogakurs kan vara den förlösande faktor som öppnar dörrarna till resten av våra liv. Kanske till något vi aldrig kunde drömma om.

En del tycker att det låter skrämmande. Är det meningen att jag ska dansa? Ska alla titta på mig, jag som aldrig gjort något sådant tidigare? Nej, det ska du inte. Det här är ens egen resa, ens egen process. Allt du gör i Jeanettes kurs är för din egen skull. För ditt eget välbefinnande. Du ska inte prestera och visa upp annat än det som du vill delge.

Jeanette Challis kurs Yoga, klang & kreativ balans är en unik blandning av en dansares kroppskännedom och uråldrig yogisk visdom. Unna dig en semester utöver det vanliga!